Kamuda tasarruf çağrıları yapılırken Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş’un Japonya gezisinde yine su gibi para aktı. Yayınlanan haberlere göre, heyet, bir gecesinin fiyatı 20 bin liradan başlayan süper lüks Keio Plaza Oteli’nde “Günlerce müzakere mi yaptı, keyif mi çattı?” belli değil!
Diyanet İşleri Başkanı Safi Bey 10 ayda 17 yurt dışı seyahat yaparak âdeta rekor kırdı!
Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ilginç bir Ak Partili... Devlet kurumlarının israfını hiç çekinmeden eleştiriyor.
Arınç bir kitap fuarının açılışında “Bundan 14 yıl önce Allah’ın emrini hatırlatarak şunu söylemiştim” demiş ve şöyle devam etmişti:
“Yiyiniz, içiniz, fakat asla israf etmeyiniz. Allah israf edenleri sevmez. Ben küçücük bir kâğıt parçasını bile çöpe atmam, geri dönüşüme gönderirim. O günler AK Parti’nin başarılı günleriydi. Bizim karnemize bakıyorum, kırık bir notumuz var, o da israftır. Devlet kaynakları hoyratça kullanılıyor. Devlet olarak maalesef israfın içindeyiz. Eğer devlet israftan vaz geçer ve israf etmezse, vatandaştan vergi almaya bile gerek kalmaz”
Bunlar gerçekçi ifadelerdir ve Türkiye’yi şimdiki zor günlere sürükleyen israftır.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eğer gerçekten ekonomiyi yoluna sokmak istiyorsa önce devlet kurumlarındaki içler acısı savurganlığı önlemelidir.