Ali Babacan kim?

2002 ile 2007 yılları arasında AKP’nin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı idi… Daha Sonra 2009 ile 2015 yılları arasında Ekonominin Koordinasyonundan Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı ve toplam 11 yıl Türkiye ekonomisine yön verdi.

Onun zamanında ekonomimiz, bugün Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yönettiği ekonomimizden kat kat daha iyiydi.

Ali Babacan şimdi DEVA Partisi Genel Başkanı olarak politik hayatını sürdürüyor. Ekonomimizin berbat bir durumda olduğunu belirten Babacan’a göre:

“Bu kötü yönetim, bu iş bilmez kadro, ülkeyi gerçekten perişan etti. İnsanlar çalışıyor ama geçinemiyorlar. Emek var ama karşılığı yok. Yoksulluk yaygınlaşıyor, fakirlik daha da derinleşiyor. Bu kötü yönetim nedeniyle ülkemiz toplumsal bir çürümeye sürüklenmiş bulunuyor!”

Ali Babacan’ın böyle kara bir tablo çizmesine hak vermemek mümkün değil.

2017’deki referandumda kabul edilip, 2018 yılında başlanan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden sonra çöküşe geçen Türkiye ekonomisinin düzeleceğine dair hiçbir belirti, hiçbir
ışık yok.

Ali Babacan iktidara “Sizin bu millete kastınız mı var? Derdiniz ne sizin?” diye sesleniyor.

Halkımızda sıkacak kemer de, diş de kalmadı, ne yazık ki!