AKP, MHP ve DEM Parti’den oluşan 3 kişilik Meclis Heyeti helikopterle İmralı’ya gitti, Terörist başı Öcalan’la görüştü, ondan değerli (!) fikirler aldı ve döndü.
Açıklama yapılmadığı için orada neler konuşulduğunu bilmiyoruz ama konunun “Öcalan ile PKK’lı teröristlerin affı” olduğunu biliyoruz.
“Terörsüz Türkiye” diyorlar, fakat kapalı kapılar ardında konuşup, şartların ne olduğunu, ne gibi pazarlıklar yapıldığını aziz milletimize söylemiyorlar!
Öcalan’ın fikirleriyle aydınlanan (!) heyet şimdi bir rapor hazırlayarak Meclis Komisyonu’na sunacak, Öcalan’ın özgürlüğü için yapılması gereken yasal düzenlemeler karara bağlanacak.
Komisyon’da AKP’den 22, CHP’den 11, DEM Parti’den 5, MHP’den 4, Yeni Yol Grubu’ndan 3, Yeniden Refah, Hüdapar, TİP, EMEP, DSP ve DP’den 1’er üye var.
AKP-MHP-DEM Parti’nin oyları (Toplam 31 oy) komisyonda her kararın alınmasına yetiyor. Komisyon öyle kurulmuş. Bu durumda diğer partilerin pek önemi yok!
Meclis’in Öcalan’ın ayağına gitmesine en sert çıkışı İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu yaptı. Dervişoğlu:
“Gönderen, giden, bekleyen, susan da iyi bilsin ki, ihanetin zaman aşımı yoktur!”
diye tepki gösterdi. Dervişoğlu’na göre Millet bunun hesabını sandıkta mutlaka soracak!