Ülkesinde demokrasiyi askıya alarak hukuktan uzaklaşan Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun başına gelenler demokrasi ve hukuk karnesi zayıf olan bütün devletler için uyarı olmalıdır.
Bir ülkede iç barış sağlanmazsa, o ülke her zaman dış tehlikelere açık olur.
Nitekim, MHP lideri Devlet Bahçeli de bu görüşü savunarak:
“Venezuela örneği bize aynı zamanda iç cephenin hayatiyeti ve müessiriyeti (etkisi) hakkında ibretlik ipuçları vermiştir” dedi ve ekledi:
“Direkt teslimiyet olmadan devlet ricalinde (yüksek rütbeli kişilerde), askeri ve güvenlik bürokrasisinde, siyasi ve stratejik makamlarda devşirilmiş insanlar bulunmadan bir ülkenin devlet başkanını eşiyle birlikte gece yarısı yatağından almak hiçbir muhasım (düşman) gücün yapabileceği bir şey değildir.
Şimdi anlaşıldı mı, milli birlik, kardeşlik ve dayanışma azmimizi savunmadaki tavizsiz karar ve kararlılığımız?”
Bahçeli bu görüşünde haklıdır. Ancak ülkede milli birlik, kardeşlik ve dayanışmayı sağlayacak olan siyasi iktidardır.
Ne yazık ki, insanlarımızı “Bizden olanlar” ve “Bizden olmayanlar” diye kutuplara ayıran da bu iktidardır.
Devlet Bahçeli haklı uyarısını, ortağı olduğu iktidar partisine yapmalıdır.