Kabinede yapılan görev değişimi, ülkemizde yargının siyasallaştığı iddialarını güçlendirmesi bakımından çok önemlidir.
İçişleri Bakanlığı’na Ali Yerlikaya’nın yerine Mustafa Çiftçi getirildi. 2023 yılından beri Erzurum Valiliğini sürdüren Mustafa Çiftçi’nin icraatını görmeden bir yorum yapamayız.
Yargının siyasallaştığı düşüncesinin nedeni ise, Adalet Bakanlığı’na Yılmaz Tunç’un yerine Akın Gürlek’in getirilmesi…
Önceki güne kadar Akın Gürlek İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı idi. Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere, cezaevinde yargılanmayı bekleyen bütün CHP’lilerin davalarını o açmıştı.
Şimdi ne oldu?
Akın Gürlek, Adalet Bakanı sıfatıyla “Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu”nun başkanı oldu. CHP’li belediyeler için kendi açtığı davalarda, kendi tutuklattığı sanıklar hakkında, kendisinin tayin edeceği hâkimler karar verecek!
Yani bir bakıma Akın Gürlek artık HEM SAVCI, HEM HÂKİM gibi…
O davalara siyasetin gölgesi düşmeyecek mi?
Böyle bir ortamda adalet nasıl tecelli edecek?
Kararların âdil olacağına vatandaş nasıl inanacak?
Hak yerini bulacak mı?
Adalet adına gerçekten düşündürücü bir durum!
Giden Bakan Yılmaz Tunç her fırsatta “Türkiye bir hukuk devletidir” deyip dururdu… Hukuk devleti böyle mi olur, Allah aşkına!