BEŞİKTAŞ, Kocaeli deplasmanında yedek ağırlıklı bir kadro ile sahadaydı. Sergen Yalçın, yeni transferlerden bir tek Yasin Özcan’ı tercih etti. Karşılaşmanın ilk yarısı baştan sona pozisyoncuklarla geçti. Kazanılan penaltı dışında Kocaelispor’un da pozisyonu yoktu.
✶✶✶
Tabİİ bir de penaltı vardı. Lig veya kupa olsun her zaman Beşiktaş aleyhine kolay verilen penaltılara bir yenisi daha eklendi. Televizyondan bile zor görülen, vücuttan sekerek mi, yoksa direkt ele mi geldiği anlaşılamayan gri bir pozisyon ama sonuç tabii ki penaltı. İşte bu tarz penaltılar hep Beşiktaş olunca kolay çalınıyor. İşte benim de anlamadığım bu tarz pozisyonlardaki istikrarsızlık.
✶✶✶
İkİncİ yarı başladı, değişiklikler yapıldı. Ama o beklenen oyun gelmedi. Konsantrasyon eksikliği mi, ‘Hadi maç bitsin de gidelim’ düşüncesi mi, bilemedim. Tam ‘Maç bitti’ derken, yine bir penaltı. Bu sefer Beşiktaş’a. Pozisyoncukların gölgesinde iki penaltı ile 1-1 berabere biten bir maç. İlginç gerçekten.
✶✶✶
Gelelim takıma:
YASİN ÖZCAN: Çalışkan, güçlü ama posizyonlarda yavaş.
DEVRİM: Sergen Yalçın’a ihtiyacı var.
JOTA: Geldiği günden beri beklenilen futbolu ortala koyamadı.
TAYLAN: Mevkisi sağ bek ama o kadar.
ERSİN: Lütfen artık şu topu oyuna sokmayı başar.
OLAİTAN: Orta sahadaki sorunu çözecek.
RASHİCA: Artık sadece hamle futbolcusu.
EL BİLAL: Forvet olmuyor, kanatta daha verimli. Bu maç bir kez daha gösterdi ki Orkun ve Cerny bu takımın vazgeçilmez ikilisi.