Galatasaray, Fenerbahçe karşısında sezonun en rahat futbolunu oynayarak, yorulmadan kazandı. Fenerbahçeli futbolcular, hakem Yasin Kol’la oynadıkları kadar saha içine motive olamadı. Maçın ilk yarısında çok kolay verilen penaltıyı Talisca kaçırınca maç Galatasaray lehine döndü. Hakem Yasin Kol maçı dengede tutmak için elinden geleni yaptı. Kartlar keşfetti, penaltı icat etti, golleri iptal etti ama baktı ki olmuyor o da pes etti.
✶✶✶
Hakem maça müdahale etmeyi bırakınca futbolun gerçekleri kendisini göstermeye başladı. Açık ara Türkiye’nin en kötü hakemini ligin marka değerini ve kaderini etkileyecek bir maça vermek kesinlikle iyi niyet değildir. Bunu yapan TFF ve MHK yönetimleri hakkında devletin ilgili makamları tarafından soruşturma açılmalı. Çünkü toplum, futbol üzerinden bölünüyor. Bunu devlet makamı kullanarak yapmak görevi kötü kullanmaktır ve çok ciddi şekilde yargı konusudur.
✶✶✶
Sadettin Saran yönetimi maçtan önce Yasin Kol’a itiraz etmediği için 90 dakika sonunda hakemi konuşmasın! Fenerbahçe derbiyi kazanacak bir oyun oynamadığı gibi eline geçen bütün fırsatları da kötü kullandı. Üzerine amatör takımın yapmayacağı bireysel hataları yaptı. Bu kalitenin derbiyi kazanmasını geçtim, şampiyon falan olamaz. Galatasaray 2-0 sonrası 10 kişi kalan rakibinin üzerine daha fazla gitse 6-0’ın rövanşını alabilirdi.
✶✶✶
Galatasaray yürüyerek kazandı ve artık şampiyonluğunu ilan etti. Yapı, hakem falan hiç kimse bahane üretmesin kim nasıl kollanıyor bütün Türkiye gördü. G.Saray 90 dakikayı aslanlar gibi tamamladı. Hak ettiği bir galibiyet aldı ve helal bir şampiyonluk kazandı!