DHA- Akın Gürlek, yargıda dijital dönüşüm kapsamında geliştirilen yerli ve milli UYAP AI Karar Destek Sistemi’nin hayata geçirildiğini duyurdu. Gürlek, yapay zekâ destekli sistemin 30 milyondan fazla emsal karar ile karmaşık dosya içeriklerini saniyeler içinde tarayarak analiz edebildiğini ifade etti.
KARAR HER ZAMAN SAVCIDA
Yapay zeka teknolojilerinin insan merkezli ve güvenilir şekilde sisteme entegre edileceğini vurgulayan Gürlek, nihai kararın her zaman hakim ve savcılarda olacağını belirtti.
Gürlek, sosyal medya platformu X üzerinden paylaşımda bulundu. Paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetimindeki yargıda dijital dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.
Gürlek paylaşımında, "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla; adaleti daha hızlı, etkin ve erişilebilir kılmak için teknolojik dönüşümü kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.