ANKA- CHP Sözcüsü Müslim Sarı, "Gözaltında bulunan Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızın oy kullanabilmelerini teminen bugün yapılacak Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimine CHP ve Yeni Parti grubu olarak katılmama kararı almış bulunuyoruz" dedi.
CHP Sözcüsü Müslim Sarı, bugün yapılması planlanan ancak toplantısı yeter sayısı bulunamadığı için 8 Eylül Salı gününe ertelenan Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sarı, şunları kaydetti:
"Gözaltında bulunan Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımızın oy kullanabilmelerini teminen bugün yapılacak Üsküdar Belediyesi Başkan Vekilliği seçimine CHP ve Yeni Parti grubu olarak katılmama kararı almış bulunuyoruz. Böylece salt çoğunluk sağlanamadığından seçim 8 Eylül 2026 Salı gününe ertelenmiş oldu."
SİNEM DEDETAŞ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMIŞTI
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, “rüşvet”, “irtikap” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçlamaları kapsamında 29 Temmuz’da gözaltına alınmış, 31 Temmuz’da tutuklanmıştı. Dedetaş, 1 Ağustos’ta “geçici tedbir” kapsamında görevden uzaklaştırılmıştı.
Üsküdar Belediye Meclisi, başkanvekili seçimi için 5 Ağustos’ta toplanmıştı. Dört tur süren seçimde CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya, 22 oy alarak başkanvekili seçilmişti. Ancak AK Parti’li meclis üyeleri seçim sonucuna itiraz etmişti.
İtiraz üzerine İstanbul 2. İdare Mahkemesi, başkanvekili seçimine ilişkin meclis kararının yürütmesini durdurmuştu. Bu karara yapılan itiraz da İstanbul Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti.
İstanbul Valiliği ise Üsküdar Belediye Meclisi’nin başkanvekili seçimini 5 Eylül Cumartesi günü yeniden yapacağını duyurmuştu.