Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya platformu X üzerinden yayımladığı videoda partisinin eğitim ve gençlik politikalarına ilişkin yeni bir vaadini açıkladı. Özdağ, iktidara gelmeleri halinde belirli şartları sağlayan başarılı lise ve üniversite öğrencilerinden pasaport ücreti alınmayacağını duyurdu.
Açıklamaya göre, üniversitelerde not ortalaması 90 ve üzeri olan öğrenciler ile 18 yaşını doldurmuş ve lise not ortalaması 90'ın üzerinde bulunan öğrenciler ücretsiz pasaport uygulamasından yararlanabilecek.
"HİÇBİR ÜCRET ALMAYACAĞIZ"
Ümit Özdağ, uygulamanın başarılı öğrencilerin yurt dışı imkanlarına erişimini kolaylaştırmayı amaçladığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Üniversitelerde not ortalaması 90'ın üzerinde olan öğrencilere ve lisede 18 yaşını geçmiş, not ortalaması 90'ın üzerinde olan öğrencilere pasaport işlemlerinde büyük bir kolaylık getireceğiz. Onlardan hiçbir ücret almayacağız."
Özdağ, başarılı öğrencilerin eğitim hayatlarının başında ailelerine ve ülkelerine karşı önemli bir sorumluluk gösterdiğini belirterek, "Onun için pasaportu bedava alacaklar." dedi.
Başarılı üniversite ve lise öğrencisi gençler pasaport için ücret ödemeyecekler @zaferpartisi pic.twitter.com/pJD5Qd0lpO
— Ümit Özdağ (@umitozdag) July 26, 2026