Türkiye’nin önde gelen mobilya ve ev yaşam markalarından Vivense'in el değiştirme süreci resmî olarak sonlandı. Rekabet Kurumu'nun kararıyla birlikte Vivense Teknoloji Hizmetleri ve Ticaret AŞ'nin hisselerinin tamamı Re-Pie Portföy Yönetimi AŞ’ye devredildi.
Bu onayla birlikte, 2020 yılında şirkete 130 milyon dolarlık yatırım yapan Actera da hisselerini devrederek çıkış yapmış oldu ve sektörün dev ismi yeni sahibine kavuştu.
Kemal Erol tarafından 2013 yılında kurulan ve 2023'te yaşanan finansal dalgalanmaların ardından kurucu yönetimi değişen Vivense, Türkiye genelinde 87 mağazasıyla ve Benelüks ülkelerindeki faaliyetleriyle hizmet vermeye devam ediyor.
Geçtiğimiz aylarda Yataş Bedding ile birleşme görüşmeleriyle de adından söz ettiren şirket, 3 milyar dolarlık portföy büyüklüğüne sahip Re-Pie Yatırım Holding’in bünyesine katılarak yeni bir döneme adım attı.