Türkiye genelinde etkisini artıran sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli ve şiddetli yağış uyarılarının ardından altı ilde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Düzce ve Zonguldak valiliklerinden yapılan açıklamalarda, olumsuz hava koşulları nedeniyle 15 Ekim 2026 Perşembe günü resmi ve özel tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.
KAMU ÇALIŞANLARINA İDARİ İZİN
Alınan tedbirler kapsamında belirli gruplardaki kamu personelinin de idari izinli sayılacağı açıklandı.
Engelli, hamile, gazi, malul gazi ve 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın kamu çalışanlarının idari izinli olacağı belirtildi. Ayrıca 8 yaşından küçük engelli çocuğu bulunan çalışan annelerin, meslek grubu ayrımı yapılmaksızın idari izin kapsamında değerlendirileceği bildirildi.
İstanbul'da ise 8 yaşından küçük çocuğu bulunan kadın personel için uygulanacak idari izin kararının kapsamı dışında bazı birimler bırakıldı. Sağlık, emniyet ve yağışla mücadele alanlarında görev yapan çalışanların bu uygulamaya dahil edilmeyeceği belirtildi.

İSTANBUL'DA MOTOSİKLETLERE TRAFİK YASAĞI
İstanbul Valiliği, şiddetli yağışın ulaşım başta olmak üzere kent yaşamını olumsuz etkilediğini belirterek bir dizi tedbir alındığını duyurdu.
Valilik açıklamasına göre motosiklet ve benzeri iki tekerlekli araçların trafiğe çıkışı, 14 Ekim Çarşamba günü saat 21.00'den itibaren ikinci bir talimata kadar yasaklandı.
İstanbul Valisi Davut Gül de vatandaşlara zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları çağrısında bulundu. Özellikle su baskını riski taşıyan bodrum katlarda yaşayanların daha güvenli ve üst katlara geçmelerini isteyen Gül, dere yatakları ve su basan alt geçitlerden uzak durulması gerektiğini vurguladı.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YAĞIŞ SÜRECEK
İstanbul Valiliği, kentte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceğini bildirdi. Yapılan değerlendirmelerde, Avrupa Yakası'nda sabah saatlerine, Anadolu Yakası'nda ise öğle saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış beklendiği ifade edildi.
İstanbul Valisi Davut Gül, yağışla birlikte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Gül şunları söyledi; “Avrupa Yakası'nda sabah saatlerine, Anadolu Yakası'nda öğle saatlerine kadar kuvvetli, yer yer çok kuvvetli, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Şiddetli ve kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yağışla birlikte kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."