SÖZCÜ’den Ali Gülen’in haberine göre, İsviçre merkezli Habib Bank AG, aralarında çok sayıda “son dönem zengini” Türk müşterilerin bilgilerinin de bulunduğu değerlendirilen 2.5 terabayttan fazla veri ve 2 milyon dosyayı bilgisayar korsanlarına kaptırdı.

TÜRKİYE’DE DE ŞUBELERİ BULUNUYOR

Korsan grup Qilin, banka müşterilerinin pasaport ve hesap bilgilerini ele geçirdiğini duyurdu. Habib Bank, bilgisayar sistemlerine yasa dışı erişimi doğruladı. 1967’de Pakistan’da kurulan banka, Türkiye’de de şubeye sahip.

HANGİ VERİLERİN ÇALINDIĞI NET DEĞİL

Banka kaynakları sızıntıyı doğrulasa da, çalınan verilerin detayları hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Banka, olayı tüm yetkililere bildirdiğini belirtirken, çalınan verilerin kamuoyuna açıklanmaması, bilgisayar korsanlarının bankadan fidye talep edebileceği yönünde yorumlandı.

Hacker grubu, iddiaların doğruluğunu göstermek amacıyla çalınan dosyalardan ekran görüntüleri ve küçük bir kısmına ait bilgileri yayınladı. Söz konusu görüntüler, sızıntıyı inceleyen 'Cybernews' tarafından gerçek olarak değerlendirildi.