Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan sonra Atatürk’ün kurduğu bir kurumdan daha büyük nankörlük… 1932 yılında Ata’nın talimatıyla kurulan ve mal varlığını da bıraktığı Türk Dil Kurumu, Babalar Günü’nde sosyal medyadan "Atatürk Türk Milleti’nin babasıdır" paylaşımı yaptı. 

İLK VUKUATI DEĞİL

Gericiler tepki gösterdi. Hâlâ bütçesi Ata’nın mirasından karşılanan TDK, kurucusu olan Atatürk’e sahip çıkmadı. Paylaşımını silerek büyük bir tarihi nankörlüğe ve vefasızlığa imza attı. Daha önce de “Atatürk'ün vasiyeti ve Gençliğe Hitabe” bölümlerini sitesinden kaldırmıştı.

"ŞEREFLE YAŞATIRIZ"

 TDK’nın 1 numaralı şeref üyesi Ulu Önder’e yapılan ayıba tepkiler çığ gibi…

Emekli Tümamiral Yankı Bağcıoğlu "Türk Dil Kurumu... Korkudan kurucuna bile gerekli saygıyı gösteremiyorsun. Paylaşımı sildiren vefasızlara inat biz şerefle yaşatacağız” tepkisinde bulundu.