Coca-Cola, Süper Lig’in dört büyük kulübüne sponsorluk teklifi götürdü. Galatasaray ve Fenerbahçe teklifi kabul ederken, Beşiktaş ve Trabzonspor anlaşmaya sıcak bakmadı.
SPONSORLAR BÖLÜMÜNDEN KALDIRILDI
Galatasaray, yapılan anlaşmanın ardından taraftarlarından gelen yoğun tepkiler üzerine sponsorluk kararını geri çekti. Kulübün resmi internet sitesinde Coca-Cola logosunun sponsorlar bölümünden kaldırıldığı görüldü. Fenerbahçe ise anlaşmayı sürdürme kararı aldı.
TRABZONSPOR VE BEŞİKTAŞ REDDETTİ
Trabzonspor Başkanı Doğan, teklifin neden kabul edilmediğini açıklarken “Filistin’de, Gazze’de yaşananlar belli. Gönlüm böyle bir anlaşmaya el vermedi” ifadelerini kullandı.
Beşiktaş cephesinde de benzer bir tutum sergilendi. Kulübün Genel Sekreteri Uğur Fora, “Böyle bir anlaşmayı etik bulmadığımız için kabul etmedik. Beşiktaş olarak önceliğimiz her zaman toplumumuzun hassasiyetidir, yaşananlar ortada” şeklinde konuşmuştu.