İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturmasıyla ilgili AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınmak üzere adliyeye getirildi.
TÜRKİYE'NİN EN ZENGİNLERİ ARASINDA
2024 yılında Forbes'un açıkladığı "Türkiye'nin en zenginleri" listesinde Hamdi Akın, 1,7 milyar dolarlık servetiyle 17. sırada yer almıştı.
Akın, iş dünyasının yanı sıra Fenerbahçe Spor Kulübü'nde asbaşkanlık görevini de yürütüyordu.
AKFEN HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ
Akın'ın ifadeye çağrılması haberinin ardından Akfen hisseleri sert düştü. Dünü 23,60 seviyesinden kapatan Akfen, yüzde 4'e yakın düşüş yaşayarak, 22,70 seviyesine kadar geriledi.
Dün de İBB soruşturması kapsamında Divan Otelleri'nin genel müdürü Murat Tomruk da ifadeye çağrılmıştı.
AKIN’DAN SONRA VEDAT AŞÇI DA İFADEYE ÇAĞRILDI
Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ın ardından, Astaş Holding ve Astaş Gayrimenkul’ün kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı, Mandarin Otel’in sahibi Vedat Aşçı da ifadeye çağrıldı.
Dün ayrıca, İBB soruşturması kapsamında Divan Otelleri Genel Müdürü Murat Tomruk da savcılık tarafından ifade vermeye çağrılmıştı.