DHA-Erzurum Palandöken Dağı'nda yüksek irtifa kampı yapan Judo Milli Takımı, Sultan Seki'si bölgesine tırmanırken çığ düştü. Olayın ardından bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi. Çığ altında kalan bir kişi hayatını kaybetti.
Çığ olayının ardından bölgeye AFAD, UMKE, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kurtarma çalışmaları sürerken, ikinci bir çığ riski nedeniyle güvenlik tedbirleri alındı.
1 SPORCU HAYATINI KAYBETTİ
Kayak merkezindeki tesisler ve pistlerde bulunan vatandaşlar güvenli bölgelere yönlendirildi. Kar yığını altında kalanların kurtarıldığı belirtildi. Çığ altında kalan 16 yaşındaki sporcu Emre Yazgan hayatını kaybetti.
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Selahattin Karslı, Palandöken'de kayak pistlerinin bulunmadığı bir alanda çığ düştüğünü belirtti.
İKİZ KARDEŞİ KURTULDU AMA...
Karslı, "Çığ altında insanların olduğu söylendi. Bölgede JAK ekiplerimiz var. Biz de yetiştik. Sporcular izinsiz olarak antrenmana çıkmış. Çok dik olan mevkide çığa kapılmışlar. 4 kişi kendi imkanları ve jandarma tarafından indirildi, sağ çıkarıldı. 1 kardeşimiz şu anda 2 metre çığ altından çıkarıldı. Muhtemelen boynunda ve belli bölgelerinde kırıklar var. İkiz kardeşi kurulmuş ama kendisi hayatını kaybetti" dedi.
VALİ AÇIKLAMA YAPTI
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:
"Sabah 10 sularında 15 kişilik bir sporcu ekibi doğa yürüyüşüne çıkıyor ama çığ altında kalıyorlar. Emre Yazgan 16 yaşında tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İlk çıktığında nefes alıyormuş ama tüm müdahalelere rağmen kurtarılmamış. 3 yaralımız var, kendi imkanları ile çıkmışlar."