İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında soruşturma açılmasına neden olan bilirkişi S.B. hakkında suç duyurusunda bulundu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak’ta düzenlediği "Turpun Büyüğü" başlıklı basın toplantısında, İBB’ye, kendisine ve CHP’li belediyelere yönelik yürütülen soruşturmalarda sürekli bilirkişi olarak görevlendirilen S.B’nin usulsüz işlemlerini kamuoyuyla paylaşmıştı.
SUÇ DUYURUSU YAPILDI
İmamoğlu’nun avukatları, bilirkişi S.B. hakkında hukuki süreci başlatarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, bilirkişinin gerekli uzmanlık belgelerine sahip olmadığı, hazırladığı raporun gerçeğe aykırı olduğu ve hukuki yetkisini aştığı belirtildi.
NE OLMUŞTU?
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, CHP’li belediyelere yönelik soruşturmalarda bilirkişi olarak görevlendirilen kişinin ismini açıklamış ve bu kişinin sürekli olarak taraflı raporlar hazırladığını öne sürmüştü.
Bu açıklamanın ardından, İmamoğlu hakkında "bir kısım soruşturmalarda görevli bilirkişinin hedef gösterilerek yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.
Soruşturma kapsamında İmamoğlu, savcılığa çağrılarak ifade vermişti.
Daha sonra, Halk TV’de yayımlanan bir telefon görüşmesiyle bilirkişiye yönelik iddialar daha da büyümüş, bunun üzerine Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.