MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Bu işleri uzatmayın” demesinin üzerinden haftalar geçti, bir daha hatırlatıp aynı uyarıyı yaptı, günler geçti. 

Yargı kulağını kapatıp yeni operasyonlara geçti, Beyoğlu’na da gidildi.

Şimdi transfer harekatlarıyla eş zamanlı konuştuğumuz tatil beldelerine gözlerin çevrilmiş olduğunu anlıyoruz. 

Birçok belediyede müfettişler görevlerini bitirdi, raporlarını bakanlığa geçti. Şimdi idari teamüllere göre takvim ilerleyecek.

Kim soruşturma geçirecek kim transfer olacak?

Ekim ayı final ayı, her siyasi adım için. 

Siyasetin var iki hali, biri soruşturma biri transfer hali. 

Patates ile halkı tahrik etmek

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, CHP Aydıncık İlçe Başkanı Sadık Erdoğan’ın, Yozgat’ta üreticinin sorunlarına dikkati çekmek amacıyla bir traktör patatesi köy meydanına dökmesine ilişkin, bütün bilgi birikimini ve kelime dağarcığını kullanarak ezberlerini sıralamış.

“Manipülasyon, siyasi malzeme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik...”

Tek cümlede bütün donanımını yansıtan muazzam bir meddahlık.

Neymiş, dökülen her ürünün arkasında devletimizin üreticimize sağladığı gübre, mazot, ilaç ve tohum destekleri bulunmaktaymış.

Kıt kanaat yetiştiren çiftçinin derdinin ne önemi var zaten?!

Ürünleri hakkıyla satamıyor oluşunun beyefendiler açısından bir izahı olmadığı için ancak ve ancak çarpıtma taktiği kullanılıyor. Onlar da “emir kulu”. 

“Koskoca makamlarda liyakat esası, kimi dernek ve vakıflara üyeliklerden geçince böyle oluyor”, diyorlar. İlim yaymak, ensar olmak suç mu yani canım?! 

Gözlük sektöründen yürüyen Gürcan, aile firması hakkındaki şikayetlere de bakmalı. Zira orada da halkı kin ve tahriğe sevk ediyorlar. 

Hainlik yapıyor bakan yardımcım, hainlik.

Biri, “Aldığım gözlüğün sapı altı ayda kırıldı” yazmış yorumlara...

Bu insanlar ne kadar memnuniyetsiz değil mi bakan yardımcım! Nasıl da gözlük üzerinden insanları galeyana getirmeye kalkıyorlar...

Bilmiyorlar mı sanki, o gözlüğün sapındaki desteği, teşviği...

Amaç başka tabi, sizin deyiminizle “manipülasyon, siyasi malzeme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik”. 

KÖŞENİN GÖZÜ

Sayın bakan yardımcım kusura bakmasın, bir adet patates fotoğrafı kullanıyorum. Tahrik durumu oluşmasın diye önden uyarıyorum.

TÜİK verilerine göre gıdada 2021’de fiyatı en fazla artan ürün ‘patates’ idi...

Geçtiğimiz Temmuz ayında ise en çok ucuzlayan ürün yüzde 15,92 ile patates olarak belirlendi.

Nereden nereye?

Patates ucuzlamış, çiftçi satamamış, ürünü yola dökmüş, bakanlık zıplamış, fıkra bitmiş.

KÖŞENİN SÖZÜ

“Sahibi çok olan eşeği sonunda kurtlar yer.” - İspanyol atasözü.