İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında 2 Eylül’de meydana gelen gemi kazasının ardından batan Tuğberk İmamoğlu isimli ticari gemide bulunan 10 mürettebatın kurtarılması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları dokuzuncu gününde devam ediyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurlarının katılımıyla sürdürülen çalışmalarda, kayıp mürettebatın yakınları Silivri sahilinde gelecek iyi haberi bekliyor.
ENKAZIN YERİ TESPİT EDİLDİ
Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Akın gemisi, gelişmiş sonar sistemleri ve uzaktan kumandalı su altı aracı (ROV) ile yürütülen çalışmalara destek verdi. Çalışmaların dördüncü gününde, batan Tuğberk İmamoğlu isimli geminin enkazının yeri tespit edildi. Enkazın belirlenmesinin ardından, kayıp 10 mürettebata ulaşılması amacıyla arama kurtarma faaliyetleri yoğunlaştırıldı.
Kaza, 2 Eylül’de Silivri açıklarının yaklaşık 18 mil güneyinde meydana geldi. Kocaeli’den Aliağa’ya seyir halinde olan Türk bayraklı Alsu isimli ticari gemi ile İskenderun Limanı’ndan Karadeniz Ereğli’ye giden Tuğberk İmamoğlu isimli ticari gemi çarpıştı. Çarpışmanın ardından Tuğberk İmamoğlu battı. Gemide bulunan 10 mürettebattan haber alınamaması üzerine bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.
Kayıp mürettebatın yakınları ise Silivri sahilinde kendileri için oluşturulan irtibat noktasında çalışmalardan gelecek haberleri takip ediyor. Ailelerin, yürütülen arama kurtarma faaliyetleri ve çalışmalardaki gelişmeler hakkında ekipler tarafından düzenli olarak bilgilendirildiği öğrenildi.
Silivri İlçe Kaymakamı Murat Eren de kayıp mürettebatın yakınlarıyla bir araya gelerek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görüşmede, arama kurtarma faaliyetlerinin son durumu değerlendirilirken Kaymakam Eren, ailelere süreç boyunca gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.