AKP Bozcaada İlçe Başkanı Burak Aktan, Çanakkale’de bir restoranda rakı içerken gizlice görüntülendiği iddiasının ardından görevden alındı.
Birgün'ün haberine göre, 19 Mayıs’ta ilçe başkanlığı görevine getirilen Aktan’ın, bir parti görevlisi avukat tarafından gizlice görüntülendiği öne sürüldü. Fotoğrafların sosyal medyada paylaşılmasının ardından Aktan’ın Genel Merkez’e şikâyet edildiği ve görevden alma kararının bu gelişmenin ardından geldiği iddia edildi.
"VİCDANIM RAHAT"
2017-2021 yılları arasında da AKP Bozcaada İlçe Başkanlığı yapan Aktan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yaşananların ayrıntılarına girmeyi doğru bulmadığını belirtti. Aktan, “Vicdanım rahat, başım dik” ifadelerini kullandı.
Öte yandan Çanakkale AKP teşkilatında süren parti içi çekişmelerin de görevden alma kararında etkili olduğu öne sürülüyor. Parti kulislerinde, Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile eski Milletvekili ve İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan arasında yaşandığı iddia edilen siyasi gerilimin teşkilat içinde farklı grupların oluşmasına yol açtığı konuşuluyor.