Korkusuz

Pendik'te miras tartışmasında 4 kişiyi öldüren şüphelilerden 2'si tutuklandı

Pendik'te miras nedeniyle çıkan kavgada 4 kişiyi öldürüp bir kişiyi yaralayan Özden Özkul ve kardeşi Özen Özkul tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Pendik'te miras tartışmasında 4 kişiyi öldüren şüphelilerden 2'si tutuklandı
Pendik'te miras nedeniyle çıkan kavgada 4 kişiyi öldürüp bir kişiyi yaralayan Özden Özkul ve kardeşi Özen Özkul tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Özden Özkul savcılıkta verdiği ifadesinde, "Ben o kalabalıkta aşağıdan kardeşim Özen'in 'Ben vuruldum' şeklinde bağırdığını duyunca kontrolümü kaybettim. Merdivene doğru ilerlerken ilk olarak merdivenin başında Zafer Öztürk'ü gördüm. Buraya doğru hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladım. Daha sonra merdivenin başına gelerek buradaki kalabalığa doğru tabancadaki mermiler bitene kadar ateş ettim" dedi.

Pendik, Yenişehir Mahallesi'nde 8 Temmuz Cumartesi günü meydana gelen olayda miras yüzünden kavgalı olduğu öğrenilen 3 kardeş ve yakınları arasında tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen olay sırasında bir anda silahını çeken Özden Özkul, kardeşi Osman Özkul (51), yengesi Dilek Özkul (45), yeğeni Efe Burak Özkul (25) ile akrabası Zafer Öztürk (48)'ü kurşun yağmuruna tutarak öldürdü. Olayda Meltem Öztürk (35) de yaralanmıştı.

ÖZKUL KARDEŞLER TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından Özden Özkul ve beraberindeki 5 şüpheli Anadolu Adliyesine getirildi. Savcılıkta ifade veren şüphelilerden 4'ü serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Özden Özkul ve kardeşi Özen Özkul 'Üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"TABANCADAKİ MERMİLER BİTENE KADAR ATEŞ ETTİM"

Özden Özkul savcılıkta verdiği ifadesinde, "Siteye saat 19.40 civarında 41 U 0052 plakalı aracımla gittim. Açık otopark kısmına gittiğimde kardeşim Osman ile çocukları olan Efe Burak, Yiğit Yasin ve dayım Mahmut Öztürk'ün torunu olan Zafer Öztürk'ün burada olduğunu gördüm. Dördü birden aracımın üzerine gelmeye başladı. Ben aracın şoför koltuğunda oturuyordum. Osman sol ön kapının camını çekerek kırdı. Ardından araçtan inince Zafer Öztürk kollarımdan tutmaya başladı. Bu esnada Osman, Efe Burak ve Yiğit Yasin beni yumruk atarak dövmeye başladı. Daha sonra beni bırakıp kardeşim Özen'in bulunduğu yere doğru gitmeye başladıkları için o boşlukta Özen'i aradım. Ben o kalabalıkta aşağıdan kardeşim Özen'in 'Ben vuruldum' şeklinde bağırdığını duyunca kontrolümü kaybettim. Merdivene doğru ilerlerken ilk olarak merdivenin başında Zafer Öztürk'ü gördüm. Buraya doğru hedef gözetmeksizin ateş etmeye başladım. Daha sonra merdivenin başına gelerek buradaki kalabalığa doğru tabancadaki mermiler bitene kadar ateş ettim. Sonrasında ne yaptığımı hatırlamıyorum. Yaşanan olay nedeniyle çok pişmanım. Kimseden şikâyetçi değilim" dedi.

(DHA)