Halk tarafından seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Güvenpark'ta bon binlerce CHP'li vatandaşa seslendi.
CHP lideri Özel, Ankara İl Başkanlığı'nda kendisine destek verenlerle bir araya geldi.
Özgür Özel, "Bu cendereden bu partiyi çıkarmak için hukuki mücadele, siyasi mücadele ve canımızı bedenimizi ortaya koyarak fiziki mücadeleye var mısınız? Benimle birlikte Anıtkabir’e yürümeye var mısınız? Beni seven arkamdan gelsin. Anıtkabir'e yürüyoruz" diye konuştu.
Özel, program bitiminde beraberindeki on binlerce vatandaşla birlikte Anıkabir'e doğru yürüyüşe geçti...
KILIÇDAROĞLU'NA YANIT
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Masum belediye başkanlarımızı kurtaracağız ama kirliye bulaşana da göz yummayacağız” sözlerine ilişkin şunları söyledi:
"AKP yargısına güvenerek ve AKP ile pazarlık yaparak bir sonuç alınabileceğini düşünenler, bütün arkadaşlarımıza çok büyük haksızlık yapıyorlar.
Kimin masum, kimin masum olmadığını bilmek için iki şey lazım: Önce bir tarafsız yargı lazım, bir de masumiyet karinesine inanmak lazım. Senin arkadaşın, seni destekleyen birisine “hırsız” denince sahip çıkmak; desteklemeyen birisine “hırsız” denince o iftirayı paylaşmak bir genel başkana yakışmaz.
İlk önce şöyle: Genel Başkan, Atatürk’ün koltuğundadır. Bu partinin baba ocağının genel başkanlık koltuğundadır ve bir baba gibi, evladına hırsız dendiğinde “Yapmaz benim evladım” der.
“Benim evlatlarımın bunu yapacağına inanmıyorum” der. Masumiyet karinesine inanmadan, TGRT’nin “Hırsız” dediğine “Hırsız” diyerek, A Haber’in “Yolsuz” dediğine “Yolsuz” diyerek bu partide yol alınmaz."