Mozoleye parti çelenginin sunulmasının ardından heyet İsmet İnönü’nün kabrini de ziyaret etti. Anıtkabir’deki programın tamamlanmasıyla birlikte Özgür Özel başkanlığında toplanacak olan Parti Meclisi'nin, Merkez Yönetim Kurulu üyelerini onaylayarak göreve başlatması bekleniyor.
Özgür Özel ve beraberindeki 90 milletvekilinin CHP’den istifa ederek kuruluşunu ilan ettiği YENİ Parti'de, 80 kişilik Parti Meclisi ile 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenmişti.
Kuruluş sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, Parti Meclisi onayının ardından salı günü Meclis’te yapılacak kapalı grup toplantısıyla süreci tamamlayacaklarını ve TBMM’de ana muhalefet partisi konumunda yer alacaklarını ifade etti.
Özel, kuruluş dilekçesinin verilmesinin sonrasında yaptığı açıklamada, Anıtkabir ziyaretine ilişkin şunları söylemişti:
"Yarın saat 11.00’de Kurucular Kurulumuz ile birlikte Anıtkabir’de ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzurunda olacağız, İsmet Paşa’mızın huzurunda olacağız. Yarın saat 12.00’de ilk Parti Meclisi toplantımızı yapacağız. Parti Meclisi’mizin onayıyla da kurucu MYK üyelerimiz görevlerine başlayacaklar. Salı günü Meclis’te kapalı grup toplantımızı yapıp kuruluşa dair her şeyi bitirmiş ve salı günü saat 15.00 itibarıyla TBMM’nin ana muhalefet partisi olarak hem Genel Kurul’daki yerimizi hem de Meclis’teki yerimizi alacağız."