“Mutlak butlan” kararı sonrası CHP MYK olağanüstü toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görevden uzaklaştırılmasına ilişkin kararı değerlendirerek sürece dair önemli açıklamalarda bulundu.

“BENİ KOLTUKTAN KALDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Özel açıklamasında, “Beni koltuktan kaldırmaya çalışıyorlar. Oturmayacağım koltuk, mutlu, mesut, güvenli muhalefet liderliği koltuğudur. Konforlu muhalefet partisi genel başkanlığı koltuğunu reddediyorum” ifadelerini kullandı.

“50 yaşındayım ben istesem 30 sene kalırım bu koltukta” diyen Özgür Özel, “Ama ben bu koltukta 80 yaşına kadar kendini rahat ettiren değil, sorunları çözen bir genel başkanım” dedi.

“YSK’YA BAŞVURUYORUZ”

Özgür Özel, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 36’ncı Hukuk Dairesi’nin “mutlak butlan” kararına ilişkin Yargıtay’a itirazda bulunduklarını belirterek, Yüksek Seçim Kurulu’na da başvuracaklarını açıkladı.

Özel, “Tedbir kararının kaldırılmasını da içerecek şekilde itirazımızı Yargıtay’a yaptık. Yarın YSK’ya başvuru yapacağız. Başvurularımızın en acil en hızlı şekilde ele alınarak, YSK’nın kendisine münhasıran tanımlanan sorumluluk alanına sahip çıkmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kararın yorumlanmasına ilişkin ise, “Mahkeme kararının YSK tarafından nasıl yorumlanacağı, kabul edilip edilmeyeceği, edilirse hangi hükümlerinin kabul edilip, hangi hükümlerinin tenzil edilip, hangi hükümlerinin farklı şekilde yorumlanacağını göreceğiz” dedi.

“TELEFONUNA DÖNÜP NE KONUŞACAĞIM ŞU AN?.. KARARI MEŞRU GÖRMEM BEKLENMESİN”

Basın mensuplarının, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini arayacağı yönündeki açıklamalara ilişkin sorusu üzerine Özel, Kılıçdaroğlu’nun kendisini aradığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Çok sayıda telefon geldi. Arayanlar arasında Kılıçdaroğlu da var. Telefonuna dönüp ne konuşacağım şu an? Elbette bir şekilde dönerim ama butlan kararını meşru görmem beklenmesin. Eğer o telefon, bu yargı kararıyla uzlaşmak içinse, o telefona dönmenin bir manası olmaz.”

YENİ BİR PARTİ KURULACAK  MI?

“Yeni bir parti kurulacak mı?” sorusuna yanıt veren Özel, “İkinci bir parti seçeneği kapatma davasına karşı bir tedbirdir. Butlana karşı böyle bir tedbir düşünmedik, düşünmeyiz. Çünkü biz burada ev sahibiyiz. Kiracılar gider, ev sahipleri kalır. Baba ocağından ayrılmayı düşünmeyiz. Baba ocağında kimin oturacağına da baba ocağının gerçek sahipleri karar verir. Ona Asliye Hukuk Mahkemeleri karar vermez” dedi.