İsrail Başbakanı Netanyahu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haftalık grup toplantısında İsrail’e yönelik açıklamalarının ardından sosyal medya platformu X üzerinden Erdoğan’ı hedef alan bir paylaşım yaptı. Netanyahu, söz konusu paylaşımında Erdoğan için “İsrail’e ahlâk dersi verebilecek son kişidir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de gerçekleştirilen AKP Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Suriye ve Lübnan’a ilişkin “Suriye ve Lübnan aynı zamanda Türkiye’nin sevgi ve kardeşlik coğrafyasının içinde yer alan iki devlettir. Şam ve Beyrut, İstanbul’un iki kardeş şehridir. Türkiye’nin güvenliği sadece Hatay’dan değil Halep’ten başlar, Şam’dan başlar, Türkiye’nin güvenliği Beyrut’tan başlar” ifadelerini kullandı.

Bölgeye yönelik saldırılara da değinen Erdoğan, “Kardeşlerimizin ülkelerinde hiçbir emrivakiye müsamaha göstermeyiz, kardeşlerimize yönelik hiçbir saldırıya göz yummayız” dedi.

“ARZ-I MEVUD HEZEYANININ FARKINDAYIZ”

Erdoğan, Türkiye’ye yönelik tehdit söylemlerine ilişkin ise, “Şimdi bunlar ve tetikçileri çıkıyorlar, Türkiye’yi hedef alan güya tehditler savuruyorlar. Biz sizin niyetinizi, amacınızı, hedefinizi çok iyi biliyoruz. Arz-ı Mevud (vaadedilmiş topraklar) hezeyanının nihai hedefinin ne olduğunun gayet iyi farkındayız. Allah’ın izniyle buna asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

NETANYAHU GERİ DURMADI: “AHLAK DERSİ VEREBİLECEK SON KİŞİ”

Erdoğan’ın açıklamalarının ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, sosyal medya platformu X üzerinden Erdoğan’ı hedef alan bir paylaşım yaptı.

Netanyahu paylaşımında, “Antisemitik diktatör Erdoğan; Kürtlere karşı soykırım uygulayan, Hamas terör örgütünü destekleyen, kendi halkına baskı yapan ve siyasi rakiplerini hapse atan biri olarak, İsrail Devleti’ne ahlâk dersi verebilecek son kişidir” ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca İsrail’in İran ve bölgedeki vekil güçlere karşı operasyonlarını sürdüreceğinin altını çizdi.

ANKARA’DAN PEŞ PEŞE TEPKİLER

Netanyahu’nun açıklamalarına Ankara’dan sert tepkiler geldi. Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Erdoğan’a yönelik ifadelerin “mesnetsiz, provokatif ve gerçek dışı” olduğu belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Soykırım uzmanı Netanyahu’nun gerçeklerin üstünü örtmek için başvurduğu yalanlar, işlediği ağır suçların sorumluluğunu gizleyemez. Türkiye olarak Netanyahu ve işbirlikçileriyle ilgili doğruları en açık dille ifade etmeye devam edeceğiz.”

BAKAN GÜRLEK: “AKIL TUTULMASIDIR”

Adalet Bakanı Akın Gürlek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Netanyahu’nun sözlerini sert ifadelerle eleştirdi.

Gürlek, “Gazze’de çocukların, kadınların, masum sivillerin üzerine bombalar yağdıran Binyamin Netanyahu’nun Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan hadsiz sözleri yok hükmündedir.. Netanyahu ve beraberindeki cinayet şebekesi, işledikleri insanlık suçlarının hesabını er ya da geç bağımsız yargı önünde verecektir” ifadelerini kullandı.