AKP Gençlik Kolları’nın 16 Mayıs’ta Turka Kocaeli Stadyumu’nda düzenleyeceği ‘Bir Gençlik Şöleni’ programında sahne alacak sanatçılar açıklanmış, listede şarkıcı Merve Özbey’e de yer verilmişti. Ancak Özbey’in daha önce Ekrem İmamoğlu ve bazı destek paylaşımları yapması, AKP’ye yakın hesapların tepkisini çekti. Tepkilerin ardından Özbey’in adı listeden çıkarıldı.
AFİŞTEN ADI ÇIKARTILDI
Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek veren paylaşımları nedeniyle AKP’ye yakın isimlerin tepkisini çeken Merve Özbey, son anda değiştirilen konser afişiyle programdan çıkarıldı.
Şölene sadece dört gün kala yaşanan bu değişiklik, sosyal medyadaki tepkilerin ardından AK Parti Gençlik Kolları’nın kararıyla resmiyet kazandı. Güncellenen etkinlik programında Sefo, DJ Burak Yeter, Uğur Işılak ve Ay Yola gibi isimler sahne alacakken; Merve Özbey’in yerine başka bir ismin eklenip eklenmeyeceği henüz netlik kazanmadı.
Siyasi içerikli paylaşımları nedeniyle konseri iptal edilen sanatçıların son örneği olan Özbey cephesinden ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.
