Sözcü TV programcısı Murat Ağırel, geçtiğimiz hafta Onlar TV'de yayımladığı dosyayla Türkiye gündemine damga vurdu.

Ağırel, AKP'nin tartışmalı isimlerinden, 1994-2017 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten İbrahim Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek ile eşi Hülya Gökçek'in Almanya'da kurduğu "HAMAG" adlı şirketin finansal hareketlerini gündeme taşıdı.

Ağırel, herhangi bir ticari faaliyette bulunmadığı öne sürülen şirket üzerinden Almanya'da milyonlarca euroluk gayrimenkul alımları gerçekleştirildiğini iddia etti.

Osman Gökçek ve eşi Hülya Gökçek'in 2023 yılında Türkiye'den gönderilen paralarla Almanya'da 15 daireli bir binayı 3 milyon 857 bin euro karşılığında satın aldığı ortaya çıkarken, Gökçek ailesinin şirketi HAMAG'ın söz konusu bina için 500 bin euronun üzerinde tadilat harcaması yaptığı da öne sürüldü.

GÖKÇEK "ALMAN VATANDAŞLIĞI İÇİN" DEDİ, TAPU KAYITLARI TARTIŞMA YARATTI

Her fırsatta "yerli ve milli" olduğunu savunan ve sosyal medya hesabından Almanya'ya yönelik sert paylaşımlarda bulunan İbrahim Melih Gökçek, Ağırel'in iddialarının bir bölümüne yanıt verdi.

Gökçek, söz konusu binadan yalnızca 2 daire satın alındığını ve bu dairelerin oğlunun, gelininin ve torunlarının Alman vatandaşlığı elde edebilmesi amacıyla alındığını söyledi.

Ancak Almanya'da para veya yatırım karşılığında vatandaşlık verilmediği bilgisi, Gökçek'in bu açıklamasının doğruluğuna ilişkin soru işaretlerine neden oldu.

Ağırel'in daha sonra paylaştığı belgeler ise Gökçek'in "2 daire" açıklamasına ilişkin yeni bir tartışma başlattı.

Alman makamlarınca söz konusu bina için düzenlenen tapu belgesinde, Gökçek'in iddia ettiği gibi yalnızca iki dairenin değil, 15 daireyi kapsayan taşınmazın tamamının Gökçek ailesinin şirketi HAMAG adına kayıtlı olduğu görüldü.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddialar üzerine re'sen soruşturma başlatmasının ardından Ağırel, dün soruşturma kapsamında "tanık" sıfatıyla 3,5 saati aşkın süre ifade verdi.

Soruşturmanın gizliliği nedeniyle dosyanın tamamına ilişkin ayrıntıları paylaşamayacağını belirten Ağırel, Melih Gökçek'in "İğne ucu kadar mülküm yoktur" şeklindeki açıklamasına da yanıt verdi ve Gökçek'in Türkiye'deki mal varlıklarına ilişkin olduğunu belirttiği listeyi kamuoyuyla paylaştı.

GÖKÇEK'İN 23 TAŞINMAZI OLDUĞU İDDİASI

Ağırel'in paylaştığı belgede, İbrahim Melih Gökçek'in Türkiye'deki taşınmazlarına ilişkin detaylı bir liste yer aldı.

Ağırel, Gökçek'in üzerine kayıtlı 23 taşınmaz bulunduğunu öne sürdü. Listede konut, arsa, tarla, bağ ve mesken gibi farklı taşınmaz türlerinin bulunduğu belirtildi.

GÖKÇEK: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Melih Gökçek, iddialara sosyal medya hesabından yanıt vererek "E-Devlet üzerinden yapılan sorgulamada T.C. kimlik numaramla eşleşen herhangi bir tapu kaydı bulunmadığı açıkça görülmektedir. Gerçeğe aykırı bu iddia ve isnatlar nedeniyle yarın sabah Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurularında bulunacağım" dedi.

AĞIREL: SAVCILIĞI YORMAYIN

Murat Ağırel ise Gökçek'in açıklamasına "Savcılığı yormayın; zira önlerinde daha önemli işler var. Paylaştığım bilgiler, 2019/236 sayılı Hukuk Davası dosyasında yer alan resmi kayıtlara dayanıyor. Dosyada gizlilik yok. Bilgiler kamuya açık. Üstelik siz de bunun böyle olduğunu gayet iyi biliyorsunuz" ifadeleriyle yanıt verdi.