Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye yönelik konser operasyonu ve iddialara ilişkin bugün basın toplantısı düzenledi. Belediyeden “Türkiye’nin gururu Mansur Yavaş” sloganlarıyla ayrılarak toplantı yerine geçen Yavaş, soruşturmaya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“MERCEDES’İ MERCEDES İLE FORD’U FORD’LA KIYASLAYIN”

Yavaş, konserlere yönelik iddiaları değerlendirerek, geçmiş dönemden itibaren tüm konserlerin incelemeye alındığını hatırlattı:

“Konser işiyle başlayalım bu konuyla ilgili defalarca kez açıklama yapmıştık. Geçmişe yönelik bütün konserleri tek tek incelettik. Bizim yaptığımız teftişte bir kamu zararı çıkmadı. Mülkiye müfettişleri burada incelemeler yaptılar.”

Bilirkişi heyetinin uzmanlık alanlarının uygun olmadığını vurgulayan Yavaş, “Oysa bu bilirkişinin Türkiye'nin çeşitli yerlerinde bu işi yapan uzman kişilerden oluşması gerekirdi” dedi.

Karşılaştırmaların yanlış yapıldığını savunan Yavaş, “Halbuki dilekçeler verildi; siz eğer kıyaslayacaksanız Mercedes'i Mercedes ile Ford'u Ford ile kıyaslayın” ifadelerini kullandı.

“İFADEYE ÇAĞIRDINIZ DA GELMEDİLER Mİ?”

Soruşturmada usulsüzlükler olduğunu savunan Yavaş, “Konserle ilgili benim savunacak hiçbir şeyim yok, pahalı yapmışlarsa cezasını çekerler ama yapmamışlarsa aklanırlar. Sabaha karşı gözaltına alındılar, kaç yıldır çalışıyorlar. İfadeye çağırdığınızda gelmediler mi? Artık bu usulün Türkiye’den kalkması lazım” dedi.

“GÖKÇEK VE AİLESİ YARGILANMADAN ADALETTEN BAHSEDİLEMEZ”

Yavaş, gözaltılar başlamadan önce sosyal medyada yapılan paylaşımlara dikkat çekti:

“Gözaltılar başlamadan önce gece Ankara'nın en büyük trolü, zaman zaman televizyona çıkıp, sorsanız Türkiye'nin Ankara'nın en büyük hırsızı kim dediğiniz zaman, 'ben çıkarım' diyen bir şahıs var o tweet attı. Sabaha karşı dedi ki, 'Ertesi gün operasyon var.' Sonra da tepkiyi görünce, 'Kastetmedim' diyor.”

Bu noktada Yavaş, “Ben diyorum ki bu ülkede Gökçek ve ailesinin tümü yargılanmadan asla adaletten bahsedilemez” ifadelerini kullandı.

“MUTLAKA BİR ŞEY BULUN YARGILAMANIN YOLUNU AÇIN”

Operasyonun siyasi bir boyut taşıdığını öne süren Yavaş, “Dezenformasyon merkezinden yayınlanan bizi hiç ilgilendirmeyen, adam işi yapmışsa parasını almış. Adliyeden elde ettikleri bilgileri AK Parti Genel Merkezi’yle birlikte Dezenformasyon Merkezi her yere dağıtıp beni itibarsızlaştırmaya çalışıyor” dedi.

Yavaş, hakkındaki iddialara yönelik, “Doğru duvar yıkılmaz. Ben 1999'dan beri kamu görevi yapıyorum. 4 defa da Ankara Büyükşehir'e aday oldum. Takdir edersiniz ki iktidarın elinde benim bütün bilgilerim mevcut değil mi? Benimle ilgili en ufak bir şey bulabilselerdi şimdiye kadar ellerinden geleni yapmazlar mıydı?” diye konuştu.

“HAYATI BOYUNCA ÇOCUKLARINA HELAL LOKMA YEDİRMEMİŞ…”

Görev süresi boyunca yolsuzluğa izin vermeyeceğini belirten Yavaş, “Çalmayacağız, çaldırmayacağız. Ben çalmadan çalışılacağın ispat peşindeyim ve bunu edeceğim. Sonuna kadar ne yiyeceğim ne de yedireceğim. Hayatım boyunca çocuklarıma haram yedirmedim” dedi.

Yavaş, sert bir ifadeyle konuşmasını noktaladı:

“Hayatı boyunca çocuklarına helal lokma yedirmemiş kişilerin de laflarını kusura bakmayın boğazlarına tıkmak zorundayım. Olay bu kadar basit.”

NE OLMUŞTU?

ABB’nin 2021-2024 yıllarında düzenlediği konserlerle ilgili kamu zararı iddiasıyla başlatılan soruşturmada dün sabah mevcut ve eski belediye yetkilileri dahil 13 kişi gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada gözaltına alınanlara “görevi kötüye kullanma” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamaları yöneltiliyor.