Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde bir marangoz atölyesinde çırak olarak çalışan 15 yaşındaki Muhammed K., iş yerindeki kalfa ve bir çalışan tarafından uğradığı ağır şiddet sonrası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

14 Kasım’da meydana gelen olayda, iddiaya göre çırak Muhammed K., yanında çalışan kalfa Habip Aksoy ve kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından zorla etkisiz hale getirildi. 

Çocuğun makatından kompresörle yüksek basınçlı hava uygulanması sonucu ağır yaralanan Muhammed K., çağrılan sağlık ekipleri tarafından Bozova Mehmet Enver Yıldırım Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Durumu ağırlaşan çocuk sırasıyla Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne ve Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakıma alındı. İç organlarında ciddi hasar oluştuğu belirtildi.

KALFA ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan kalfa Habip Aksoy, ilk olarak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak karara yapılan itirazın ardından hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı. Aksoy yeniden gözaltına alındı ve sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

5 GÜNLÜK YAŞAM MÜCADELESİNİN ARDINDAN HAYATINI KAYBETTİ

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde beş gündür yoğun bakımda tedavi gören Muhammed K., bu sabah yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. (DHA)