Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve ulaşımları işleten şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur ayarlaması yapıldı. Devletin kasasından milyarlarca TL çıkacak..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçim değişiklikleri “Yol yolları, köprü yaptık” diyerek övünerek aralarında köprü, tünel ve yollar, bilgilerin milyarlarca TL'ye zarar vermesine neden oluyor. Yapıcı firmaları ihya etmek için yap-işlet devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve hatları işleten şirketlere ödenen garanti tutarları her geçen yıl artıyor.

CHP Genel Başkanı Yaradımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Yap-İşlet Devret modeliyle yapılan köprü, tünel ve otoyolları işletilen şirketlere ödenen garanti tutarlarına güncel kur düzeninin sağlanmasını açıkladı.

Yavuzyılmaz, "Bu projelerde garanti edilen günlük araç düzeni tutturulamazsa, Hazine şirketlerine tutturulamayan sayıdaki onun araç ücreti ödenmez." tasarruf kullanıldı.

GEÇEN 2 BİN 31, GEÇMEYEN 3 BİN 926 LİRA ÖDEYECEKSİNİZ

3 köprü ve bir tünelde güncellenen tutarlar ile işletmecilere her  geçen araç için toplam 2 bin 31, geçmesin her araç için toplam 3 bin 926 lira ödeyeceksiniz.

İŞTE, TEK TEK O TUTARLAR:

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 248 TL:  Sürücüler 80 TL ödedi ancak Hazine'nin şirket garantili araç geçiş ücreti 248 TL'ye çıktı. Hazine, köprüden geçen aracı için 168 TL fark ödedi.

Osmangazi Köprüsü, 2.360 TL:  Sürücülerin geçiş ücreti 795 TL olarak kaldı ancak Hazine'nin şirket garantili araç geçiş ücreti 2.360 TL'ye çıkıyor. Hazine, şirkete köprüden geçerek aracı için 1.565 TL fark ödedi.

Çanakkale Köprüsü, 1.029 TL:  Sürücüler yine 795 TL alıyor ancak Hazine'nin şirkete sağladığı garanti araç geçiş ücreti 1.029 TL oluyor. Hazine, şirkete köprüden geçerek aracı için 234 TL fark ödedi.

Avrasya Tüneli, 289 TL:  Sürücüler 225 TL ödedi ancak Hazine'nin şirket garantili araç geçiş ücreti 289 TL'ye çıktı. Hazine tünelinden geçen aracı için 64 TL fark ödendi.