Figen ÖZTÜRK /KORKUSUZ - Her zaman halkın ve hakkı yenenin yanında olan gazeteniz KORKUSUZ, haberleriyle yine gündemi belirliyor. Gazetemizin haberleri görünmeyenleri, duyulmayanları ortaya çıkarıp kamuoyunun takdirine bırakıyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız çok ses getiren iki haber de bu doğrultuda CHP’nin de ana gündem maddeleri oldu. 22 Ekim’de duyurduğumuz, Türklerin 1400 liraya Yunanistan’a gidip alışveriş yaptığı haberi CHP grup toplantısında Özgür Özel tarafından dile getirildi.
BAKANIN İSTİFASINI İSTEDİ
Özel, gazetemizin haberini “Trakya’da 1400 TL veriyorsun tur şirketine. Yunanistan’a götürüyor seni. Geziyorsun, alışveriş yapıyorsun. Tur da bedavaya geliyor. Yunanistan’da 660 TL’ye peynir, kıyma, yağ alıyorsun. Türkiye’de bu üçü 1400 TL. Erdoğan’ın övündüğü Türkiye bu” diyerek partililere açıkladı.
Bir diğer haber ise 4 Kasım’da yayımladığımız Aksaray Eskil İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Kılıçer’in intiharıydı. 8 yıldır görev yaptığı ilçede büyük çabaları sonucu astronomik kütüphane yaptıran Kılıçer, kütüphanenin lokantaya çevrilmesi nedeniyle AKP’li belediye başkanı ile tartışmış, sonrasında da görevden alınıp bu durumu gururuna yediremeyerek intihar etmişti. Bu haber de Meclis gündemine taşındı.
‘YAZIKLAR OLSUN!’
CHP’li İnan Akgün Alp, İlçe Milli Eğitim müdürünün intiharı nedeniyle yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifasını istedi. Alp, “Kütüphane binasının lokanta yapılmasına karşı çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü , AKP’li Belediye Başkanı ile tartışınca, Bakan Yusuf Tekin tarafından görevinden alındı. Milli Eğitim Müdürü bu muameleyi gururuna yediremeyerek intihar etti. Geriye biri engelli olmak üzere üç çocuğu yetim kaldı. Yazıklar olsun! Öğrencisini ve öğretmenini koruyamayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in istifasını istiyoruz” dedi.
KORKUSUZ, vatandaşların tarafsız ve doğru haber alma hakkı için çalışmaya devam edecek.