Galatasaray, Antalyaspor karşısında kalitesini ortaya koyan bir oyun oynadı. Okan Buruk defansı ileride konumlandırarak rakibin geri dönüşlerinin önünü kesmeyi ve üçüncü bölgede daha baskılı şekilde yer almayı hedefledi. Oyunun büyük bölümünde bu plan tutarken nadirde olsa Antalyaspor’un defansın arkasına sarkarak pozisyonlar bulmasına sebep oldu.

Galatasaray’ın aldığı 3 puanda aslan payı 90 dakikayı iki golle tamamlayan İcardi’nin olsa bile Yunus Akgün’e ayrı bir parantez açmak lazım. Bitmeyen enerjisiyle rakibin arkasına yaptığı koşular gerçekten alkışı hak ediyordu. Galatasaray’ın Yunus, Mertens ve Sallai üçlüsü hareketli oyunlarıyla rakibi gerçekten zor durumda bırakıyorlar. Yunus ve Sallai’nin bitirici vuruşlardaki başarı yüzdeleri artarsa özellikle çift forvete dönüşlerde bu durum Okan Buruk’un elini rahatlatacaktır. Defansta Davidson Sanchez gerçekten tam bir lider. Popescu’dan sonra ayakları bu kadar iyi olan rakibi korkutan çıkışlar ve karşılamalar yapan başka bir stoper hatırlamıyorum

Forvet hattının Süper Lig’in çok üzerinde olduğunu bir defa daha görmüş olduk. İcardi, Osimhen ve Batshuayi üçlüsü çok değil biraz oynasa bile rakipler için kabus olurlar. Osimhen’in ilk golünü ofsayt gerekçesiyle iptal eden VAR ekibi tam anlamıyla gövde gösterisi olan röveşata golünü iptal edebilmek için de detaylı tarama yaptı ama istediği malzemeyi bulamadı. Sonuçta Antalya’da kalite kazandı!