Meteoroloji Uzmanı Macit, yeni haftada kısa süreli bir geçişin ardından Türkiye’nin yeniden yağışlı havanın etkisi altına gireceğini açıkladı. Pazartesi günü Marmara ve Ege’de başlayacak yağışların, salı ve çarşamba günleri yurt geneline yayılması bekleniyor.
KUVVETLİ SAĞANAK VE FIRTINA RİSKİ
Yeni dalga ile bazı bölgelerde kuvvetli sağanak ve yerel fırtına riski bulunuyor. Macit, sıcaklıkların hâlâ mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve önümüzdeki haftanın ortasına kadar 3-5 derece civarında artış göstereceğini dile getirdi.
PAZARTESİ SICAK VE KURU HAVA GELİYOR
Pazartesi sabahı, sıcak ve kuru bir hava ülkemize çöl tozuyla birlikte hızlı bir şekilde giriş yapacak. İstanbul’da 27, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Yalova’da 30 dereceye kadar sıcaklıklar görülecek.
BALKANLARDAN GELEN SERİN HAVA VE AFRİKA SICAKLIĞI ÇATIŞACAK
Öğleden sonra ve akşam saatlerinde Balkanlar’dan gelen serin hava, Afrika’dan gelen sıcak hava ile karşılaşacak. Bu durum bölgede gergin hava koşullarına yol açabilir ve fırtına hattı oluşma ihtimali bulunuyor. Pazartesi akşamı ve gecesi bazı bölgelerde yoğun yağış bekleniyor.