A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası'nda ABD karşısında Arda Güler'in attığı golle 24 yıllık hasret son buldu.
2026 FIFA Dünya Kupası'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımı, ABD karşısında tarihi bir başarıya imza attı. Mücadeleye istediği başlangıcı yapamayan ay-yıldızlı ekip, henüz 3. dakikada kalesinde gördüğü golle 1-0 geriye düştü. Ancak Milliler, bu gole kısa sürede cevap vererek oyunu hareketlendirdi.
24 YIL SONRA DÜNYA KUPASI'NDA GOL SEVİNCİ
Karşılaşmanın 10. dakikasında sahneye çıkan Arda Güler, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı soğukkanlı ve şık vuruşla skoru eşitledi. Bu gol, Türk futbol tarihine altın harflerle yazıldı.
A Milli Takım, 2002 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İlhan Mansız’ın Güney Kore ağlarına gönderdiği “altın gol”den tam 24 yıl sonra, Dünya Kupası sahnesinde ilk kez gol sevinci yaşadı.
İLK İSABETLİ ŞUT GOLLE SONUÇLANDI
Turnuvadaki ilk iki maçında rakip fileleri havalandıramayan A Milli Takım, ABD karşısında şanssızlığını da geride bıraktı. Daha önce çektiği 62 şuttan gol çıkaramayan ay-yıldızlılar, ABD maçındaki ilk isabetli şutunda fileleri havalandırarak 24 yıldır süren gol hasretine son verdi.
EMRE BELEZOĞLU'NUN TACINI ALDI
ABD ağlarını sarsarak tarihe geçen Arda Güler, yalnızca skoru eşitlemekle kalmadı, aynı zamanda önemli bir rekorun da yeni sahibi oldu. 21 yaş 120 günlük olan Güler, 2002 yılında Kosta Rika karşısında gol atan Emre Belözoğlu’nun (21 yaş 275 gün) rekorunu geride bırakarak, Dünya Kupası tarihinde gol atan en genç Türk futbolcu unvanını elde etti.