Figen ÖZTÜRK/KORKUSUZ - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) davasının görülmesine iki aydan kısa bir süre kala AKP İstanbul İl Başkanlığı, İBB ve Ekrem İmamoğlu’nu karalama politikasını hayata geçirdi. İBB’ye yönelik soruşturmada el konulup kayyum atanan 12 reklam şirketine ait reklam panolarında İBB Belediyesi’nin iştirakleri hedef alındı.

TEPKi GÖSTERDiLER

Reklam panolarında, “İstanbul’da İETT’ye bağlı otobüsler yolda kalıyor. Çileyi İstanbullular çekiyor”, “Senin hayatın gidiyor”, “Trafik felaketine neden oldular” gibi ifadelerin yazdığı afişler yer aldı. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin afiş propagandası için “Algı çalışmaları değil meydanlar gerçek” yorumunu yaptı. Sosyal medyada da iktidarın afiş kampanyasına sert tepki gösterildi. İBB’ye sahip çıkan kullanıcılar AKP’yi şöyle eleştirdi:

“Seçim kapıda mı?”, “İstanbul Büyükşehir’e yapılan operasyonun en büyük sebeplerinden biri de bu şehir panolarının ele geçirilmesiydi”, “Herkes o kadar iyi biliyordu ki bu şirketlere neden el konulduğunu. Seçim hazırlıkları başlamış”, “Utanmazlık, yüzsüzlük, arsızık arş-ı alâya vardı”, “1 kg kıyma yüzde 1239 kat zamlandı. Ve bunun gibi bir sürü temel gıda maddesi var. Bunları da afişe etsenize”, “İstanbul’u yönetsin diye seçen İstanbulluların kararına rağmen başkanlarını 1 yıldır içeride tutanların suçudur bu pankartlarda yazan her şey”, “İstanbul’a kötülüğü aslında kendileri yapmıştır.”