İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Komisyon İmralı’da Öcalan ile görüşsün” çağrısına manşetinden rest çeker gibi bir yanıt verdi. Gazete, “Komisyon İmralı’ya gitmesin” başlığıyla yayımladığı haberinde kamuoyunda yapılan anket sonuçlarını paylaştı.

KOMİSYON GÖRÜŞMESİ TARTIŞMA YARATTI

İmralı süreci kapsamında komisyon toplantıları devam ederken, son günlerde komisyonun terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşüp görüşmemesi kamuoyunda tartışma konusu oldu.

Geçtiğimiz günlerde DEM Partisi’nin İmralı heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirmişti. Erdoğan bu görüşmenin ardından, “Yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz” açıklamasında bulundu. Bu sözlerin ardından, saraya yakınlığıyla bilinen gazeteci Abdulkadir Selvi, “İmralı görüşmelerine yeşil ışık yakıldı” yorumunu yapmıştı.

BAHÇELİ’DEN “İMRALI” ÇIKIŞI: MHP HAZIRDIR!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada dikkat çeken mesajlar verdi. Bahçeli, Meclis’te kurulan “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu”nun çalışmalarını tamamladığını belirterek, İmralı’ya gidilmesinde bir sakınca olmadığını dile getirdi.

Bahçeli konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir kez daha vurguluyorum, Meclis’te kurulan komisyondan seçilecek milletvekillerinin İmralı’ya giderek ilk elden mesajları alması süreci güçlendirecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi böyle bir heyete katılmaya hazırdır.

Korkuya, kaygıya, çekinmeye gerek yoktur.”

YENİ ŞAFAK’TAN REST GİBİ MANŞET

Bahçeli’nin bu çıkışının ardından medya gündemi İmralı tartışmasına odaklandı. Ancak Yeni Şafak gazetesinin manşeti, tartışmaya farklı bir boyut kazandırdı.

Gazete, Areda Survey tarafından yapılan anketin sonuçlarını manşetine taşıdı. Ankete göre, vatandaşların yüzde 76,7’si komisyonun İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşmesine karşı çıktı. Haberde, “Görüşmenin sürece zarar vereceği endişesi var” ifadeleri yer aldı.

ANKET SONUÇLARI: HALK DESTEK VERMİYOR

Yeni Şafak’ta yer alan haberde şu ifadelere yer verildi:

“Terörsüz Türkiye” sürecini yürüten Meclis komisyonunun İmralı’ya gideceği haberleri kamuoyundan tepki çekti. Areda Survey’in yaptığı ankete göre vatandaşların yüzde 76,7’si komisyonun İmralı’ya giderek Öcalan ile görüşmesine karşı. Görüşmenin sürece zarar vereceği endişesi var.