Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılma kararı aldı. 
Parti içi yönetimle yaşadığı görüş ayrılıklarının ardından istifa eden Bekin'e, önümüzdeki hafta düzenlenecek törenle Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rozet takılacağı öğrenildi.   

Transfer süreci, iki isim arasında geçmişte yaşanan sert polemiği de yeniden gündeme getirdi. Bekin, 2024 yılında Filistin Ulusal Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın Meclis kürsüsünde konuşması gerektiğini savunmuş, bu sözler üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti. 

"TERBİYESİZ VE KAFADAN SIKINTILI" DEMİŞTİ

Erdoğan, söz konusu dönemde yaptığı açıklamada, "Çıktı bir tane terbiyesizin teki, kafadan da galiba sıkıntısı var 'parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı' dedi. Mahmud Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor?" ifadelerini kullanmıştı.   

Rize İl Teşkilatı toplantısında konuşan Erdoğan, tepkisini "Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun. Mahmut Abbas’ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmut Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz" sözleriyle sürdürmüştü. 

Yaşanan bu gerilimin ardından Mahmud Abbas ilerleyen süreçte TBMM Genel Kurulu'na hitap etmişti.   Muhalefet partilerinden milletvekili ve belediye başkanı katılımını sürdüren AK Parti, Doğan Bekin'in de aralarına katılmasıyla kadrosunu genişletmeye devam ediyor.