Firuze ŞENAVCI/KORKUSUZ - Aylık limitin 14 bin lira olduğunu ve bazen artırıldığını söyleyen Fatih Altaylı, “Kira fatura yok, 3 öğün yemek bedava. Yine de yetmiyor. Emekliyi siz düşünün” dedi.

“Cumhurbaşkanı’nı tehdit” iddiasıyla tutukla­nan gazeteci Fatih Altaylı'nın kaleme aldığı mektup, YouTube kanalında okunarak izleyicilere aktarıldı. Altayı, emeklinin geçim der­dini Silivri’deki cezaevi üzerinden açıkladı:

 “İçe­ride bile çıkarılacak sonuçlar var. Cezaevinde kantin alışverişi için haftalık harcama limiti 3500 TL. İyi halli bir tutuklu iseniz cezaevi yönetimi bu miktarı belirli oranda artırabi­liyor. Yani bu miktar aslında yetersiz.

Haftada 3500 TL, ayda 14.000 TL. O da aslında bir emekli maaşı. Cezaevinde kira yok. Aydın­lanma, ısınma, sıcak su bedava. Günde üç öğün yemek bedava. Ama 14.000 TL yine az geliyor­sa, emeklinin halini siz düşünün. Üstelik de bu para cezaevindeki bir kişiye yetmiyor olmalı ki, iyi halde limit arttırılıyor. Meh­met Şimşek bilsin diye söylüyorum.”