Türk mobilya ve dekorasyon markası English Home, 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği Ukrayna pazarından çekilme kararı aldı. Şirket, ülkedeki 35 mağazasını kapatma sürecine girerken, Ukrayna’yı da resmî internet sitesindeki faaliyet gösterilen ülkeler listesinden çıkardı.

2010 yılında yurt dışı açılımına Ukrayna ile başlayan English Home, kısa sürede ülkede 35 mağazaya ulaşarak istikrarlı bir büyüme göstermişti. Ancak son aylarda yaşanan gelişmeler, markanın ülkedeki operasyonlarını sonlandırdığını ortaya koydu.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre şirket, “pazar koşulları ve operasyonel zorluklar” nedeniyle ülkeden tamamen çekilme sürecini başlattı.

UKRAYNA LİSTEDEN ÇIKARILDI

English Home’un küresel web sitesinde yer alan “faaliyet gösterilen ülkeler” listesinden Ukrayna’nın çıkarıldığı dikkat çekti. Ülkede az sayıda mağaza halen açık olsa da, bu mağazaların da kademeli olarak kapatılacağı ifade ediliyor.

KÜRESEL OPERASYONLARDA YENİDEN YAPILANDIRMA 

2010’dan bu yana Orta Doğu, Avrupa ve Balkanlar’da hızlı bir büyüme yakalayan English Home, Ukrayna’dan çekilme kararıyla birlikte küresel operasyonlarını yeniden yapılandırma sürecine girdi.

Sektör kaynakları, markanın bundan sonraki dönemde daha istikrarlı ve güçlü pazarlara odaklanacağı değerlendirmesinde bulunuyor.