ANKA- 14 Mayıs 2023’teki seçimlerde, Millet İttifakı çatısı altında CHP listelerinden seçilerek Meclis’e giren 3 milletvekili dün resmen AKP’ye katıldı. Katılım töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün yeni katılımlarla AKP ailesini daha da büyütüyoruz. Rozetlerini takarak muhabbetle bağrımıza basacağımız milletvekillerine hoş geldiniz, şeref verdiniz diyoruz. Kapımız ülkesine ve milletine hizmet etmek isteyenlere açıktır” diye konuştu.
‘BAŞKOMUTAN’ DEDİ!
CHP’den ihracının istenmesi üzerine istifa eden Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, Gelecek Partisi’nden istifa ederek bağımsız milletvekili olan İsa Mesih Şahin ve DEVA Partisi’nden istifa eden Kahramanmaraş Milletvekili İrfan Karatutlu’ya Erdoğan tarafından rozet takıldı. AKP’ye geçen vekillere rozetin yanı sıra Erdoğan’ın imzalı tablosu hediye edildi. Erdoğan tarafından rozetini alan Hasan Ufuk Çakır, yaptığı konuşmanın ardından ‘İki büyük kumandan var biri Atatürk diğeri Erdoğan’ diyerek Erdoğan’a topuk selamı verdi. “Kılıçdaroğlucu olduğum için CHP’de dışlandım” diyen Hasan Ufuk Çakır, Meclis’te açıklamalar yaptı.
Çakır, “Namuslu CHP seçmenleri iftiracıların, sahte Atatürkçülerin peşinde olmaz; devletinin, bayrağının yanında olur. İngiltere’ye, Almanya’ya şikayet eden bir ana muhalefet partisini ne bir CHP’li ne de bir Türk milliyetçisi tanır” dedi.
