CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, parti içinde yaşanan ayrılıklar ve süregelen tartışmalara yönelik açıklamalarda bulunarak, CHP'nin yargı eliyle dizayn edilmeye çalışıldığını öne sürerek mevcut yönetime sert eleştiriler yöneltti.
Radyo Sputnik'e konuk olan Bülbül, mutlak butlan kararıyla CHP'de hedeflenen senaryonun gerçekleşmesi durumunda Türkiye'nin karşı karşıya kalacağı sonuçları 'kıyamet' olarak değerlendirdi.
"ONLAR RAHATSIZ ETMİYOR TAYYİP BEYİ.."
"26 Temmuz 2026’dan önce kurultay yapmazsak seçime girme hakkını kaybederiz. Seçime kimi sokmak istiyorlar biliyor musunuz, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki yönetimi. Onlar rahatsız etmiyor Tayyip beyi." diyen Bülbül, "Türkiye’nin kıyameti şudur, Türkiye’deki vatandaşın gerçek gündeminde ekmek iş gelecek kaygısı gündeminde alternatif olan CHP’yi bir kenara itip parçala böl, karşımızda kimse kalmasın operasyonu bu." dedi.
"TÜRKİYE'NİN KIYAMETİ ŞUDUR.."
Partisinde yaşanan sürece sert tepki gösteren Bülbül, kurultay tartışmaları ve seçimlere katılım hakkı üzerinden CHP'ye yönelik bir müdahale yürütüldüğünü söyledi. Söz konusu girişimlerin yalnızca CHP'yi değil, Türkiye'deki muhalefetin tamamını hedef aldığını savunan Bülbül, ortaya çıkabilecek tabloyu "Türkiye'nin kıyameti" sözleriyle değerlendirdi.
Bülbül konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Önümüzdeki günler çok önemli günler. CHP’nin saray idaresi tarafından yargı aparatlarıyla yönetimine mahkeme kararıyla bir yönetim atandı. Bu yönetim haksız hukuksuz icraatlarıyla tüzüğü uygulamıyor. 85 tane emekçimizi işten attı. Olağanüstü Kurultay talebimizi de yerine getirmiyor. Zor günler geçiriyoruz ama bu zor günlerde CHP’nin seçilmişleri olarak sorumluluğumuz Türkiye’nin seçmenine karşı.
CHP seçmenleri dışında Türkiye vatandaşlarına da sorumluluğumuz var. 21 Mayıs’ta CHP’nin önü kapatılmak istendi. Biz bu durumda 6 yıldan beri kurultay yapmamış oluyoruz ve seçime girme hakkı kaybediliyor. Şu an 26 Temmuz 2026’dan önce kurultay yapmazsak seçime girme hakkını kaybederiz. Seçime kimi sokmak istiyorlar biliyor musunuz, Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki yönetimi. Onlar rahatsız etmiyor Tayyip beyi. Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu rahatsız ediyor. Türkiye’nin kıyameti şudur, Türkiye’deki vatandaşın gerçek gündeminde ekmek iş gelecek kaygısı gündeminde alternatif olan CHP’yi bir kenara itip parçala böl, karşımızda kimse kalmasın operasyonu bu. Bizim bu iktidara hayır diyen vatandaşlara karşı sorumluluğumuz var. İsmet İnönü’nün de dediği gibi “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye yeniden yerini alır”