AA- Mahkeme kararı doğrultusunda CHP Genel Başkanlığı görevine iade edilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurmayları, genel merkez binasında yürütülen tahliye işlemlerinin ardından oluşan hasarları tespit etmek ve yenileme çalışmalarını koordine etmek üzere genel merkeze geldi.
Bina içerisinde zarar gören alanlarda kapsamlı temizlik ve tadilat işlemlerine vakit kaybetmeden başlandı.
Siyasi ve idari değişimin yansımaları parti binasındaki detaylarda da kendisini gösterdi. Mahkeme tarafından tedbiren görevden uzaklaştırılan Özgür Özel’in genel merkezdeki fotoğrafları indirilirken, eski genel sekreter ve genel başkan yardımcılarının odalarındaki isim tabelaları kapılardan söküldü.
Ayrıca, istinaf mahkemesinin kurultay davasına ilişkin kararının ardından Özgür Özel’in parti binasının dış cephesinde yer alan "Geri adım atmadık mücadeleye devam" yazılı pankartı da indirildi.
Hukuki sürecin resmi belgesi niteliğindeki mahkeme kararı, partililerin ve ziyaretçilerin görebileceği şekilde fuaye alanına açılan kapıya yerleştirildi. Öte yandan, genel merkez binası ve çevresinde herhangi bir gerginlik yaşanmaması adına emniyet güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri almaya devam ettiği bildirildi.