2023 seçimlerinde İYİ Parti’den seçilip 1 yıl sonra CHP’ye geçen Nimet Özdemir, önceki gün soluğu AKP’de almıştı. Transfer hızıyla baş döndüren Nimet Hanım’ın şirketi de ‘bereketiyle’ göz kamaştırdı.
Ticaret Sicili kayıtlarına göre Özdemir’in ortak olduğu Altın Oran İnşaat, 2007’te yalnızca 20 bin lira sermayeyle kuruldu. Nimet Özdemir’in yüzde 30 ortak olduğu şirketin sermayesi 2021’de 5 milyona, 2022’de de 10 milyon liraya çıkarıldı.
Son sermaye artışı ise 26 Şubat 2026’da yapıldı. Kayıtlara göre şirketin sermayesi 4 ay önce 100 milyon liraya çıktı.
EŞi DE ADAY OLMUŞTU
20 bin lirayla kurulan şirketin sermayesi kuruluşundan bu yana tam 5 bin kat artmış oldu. Şirketleri ile ilgili sorunlar nedeniyle soruşturmadan çekinerek AKP’ye geçtiği öne sürülen Nimet Özdemir’in iş adamı eşi de 2018’de İYİ Parti’den aday olmuş ancak seçilememişti.