CHP'den istifa eden Cemil Tugay, parti yönetimiyle il başkanlığı pazarlığı yaptığı iddialarını reddetti. Hakkında ortaya atılan söylentilerin kasıtlı olduğunu savunan Tugay, "butlancı yönetimin" kamuoyunda kafa karışıklığı yaratmak amacıyla dedikodu yaydığını öne sürdü.
Medyascope'tan Göksel Göksu'ya konuşan Tugay, istifa sürecine ilişkin konuştu.
Tugay, CHP'den istifa etmeden önce ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerini partiden ayrılmaya yönlendirdiği iddialarını da yalanladı. Beş belediye meclis üyesinin kendisine danışmadan istifa ettiklerini ifade eden Tugay, bu süreçte herhangi bir yönlendirmesinin olmadığını kaydetti.
Siyasi geleceğine ilişkin de konuşan Tugay, Özgür Özel'in liderliğindeki hareketle yoluna devam edeceğini vurgulayarak, “Benim kesinlikle Özgür Özel dışında bir grupla hareket etmem söz konusu değil. Ya da Özel ve arkadaşlarının kuracağı parti dışında başka bir partiye gitmem asla söz konusu değil" dedi.
'BUTLAN GİDİNCE CHP'YE DÖNECEĞİM'
CHP'den ayrılmasının ideolojik nedenlere dayanmadığını belirten Tugay, kararının “mutlak butlan yönetimine yönelik itirazlarından” kaynaklandığını söyledi. Bağımsız kalmasının geçici olduğunu ifade eden Tugay, şu değerlendirmede bulundu:
“Butlan gidince CHP’ye döneceğim. Özel grubuyla hareket edeceğim ve kuracakları partide yer alacağım. Türkiye’de yeni bir siyasi oluşuma ihtiyaç olduğu kesin. Biz beraber yola çıktık. Bu kadar yıl beraber çalışıyoruz. Benim kesinlikle Özgür Özel dışında bir grupla hareket etmem söz konusu değil. Özel ve arkadaşlarının kuracağı parti dışında başka bir partiye gitmem asla söz konusu değil. Bunu daha önce de defalarca söyledim. Benim partiden istifam mutlak butlan yönetimini yanlış bulmam ve mutlak butlan yönetiminin aldığı kararlardır.”