Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel’in CHP’den istifa ederek AKP’ye katılmasının ardından kulislerde yeni iddialar gündeme geldi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da CHP’den ayrılarak AKP’ye geçeceğini ilk duyuran gazeteci Sinan Burhan, şimdi de 8 CHP’li ilçe belediyesinin daha AKP’ye geçmeye hazırlandığını öne sürdü.

YARIN Kİ DAVA GİDİŞATI BELİRLEYECEK 

İktidara yakınlığıyla bilinen Burhan, sürecin CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın iptaline ilişkin davanın 15 Eylül’de görülecek duruşmasına bağlı olduğunu belirtti.

Burhan, "Ankara'da 3 CHP'li ilçe belediyesi AK Parti'ye geçmek için bekliyor. 15 Eylül'deki davanın sonucu bekleniyor. Buna göre hareket edilecek. Çünkü belediye başkanları yoruldu. Hatta ben size şunu da söyleyeyim: Konya'dan 4 tane, Samsun'dan büyük bir ilçe belediyesinin AK Parti'ye geçmek için beklediğini ben biliyorum" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: "TEHDİT EDİYORLAR" 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, birçok CHP’li belediye başkanının ‘operasyon ve hapis’ tehdidiyle parti değiştirmeye zorlandığını öne sürerek bu tür geçişlere tepki göstermişti.