AA- Fatih’te zehirlenme şüphesiyle tedavi altına alındıktan sonra hayatını kaybeden anne, baba ve iki çocuğa ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltındaki 7 şüpheliden 3’ü için ek gözaltı süresi alındı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih’te konakladıkları otelden hastaneye kaldırılan Kadir Muhammet Böcek (6), Masal Böcek (3), anne Çiğdem Böcek ve baba Servet Böcek’in yaşamını yitirdiği olaya ilişkin soruşturmayı sürdürüyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri devam eden 7 şüpheliden 4’ünün gözaltı süresi yarın dolacak. Bu kişilerin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Diğer 3 şüpheli için ise ek gözaltı süresi alındığı, işlemlerin ardından durumlarının yeniden değerlendirileceği bildirildi.
TAKSİCİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU
Ailenin hastaneden dönerken bindiği taksinin şoförünün de bilgi amaçlı ifadesi alındı. Taksici, ifadesinde “çocuklardan birinin araca kustuğunu, daha sonra aracı yıkattığını” söyledi. Aracın yıkanmış olması nedeniyle kusmuktan örnek alınamadığı belirtildi.
OTELE İLAÇLAMA YAPAN ŞÜPHELİNİN BEYANI
Otelde ilaçlama yapan şüpheli ise ifadesinde “her zaman 2 kapak ilaç kullandığını, her zamanki gibi ilaçlamayı yaptıktan sonra otelden ayrıldığını” beyan etti.
AYNI FİRMANIN DAHA ÖNCEKİ OLAYLA BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKTI
Soruşturmada bugün ortaya çıkan yeni bir bilgi dikkat çekti. Gazeteci Dilek Yaman Demir’in aktardığına göre, oteli ilaçlayan firmanın çalışanlarından biri, daha önce Fatih’te bir Kur’an kursunda meydana gelen zehirlenme olayıyla da ilişkilendirildi.
NE OLMUŞTU?
Almanya’dan 9 Kasım’da İstanbul’a gelen Servet ve Çiğdem Böcek ile çocukları Kadir Muhammet ve Masal, 12 Kasım’da mide bulantısı ve kusma şikayetleri üzerine hastaneye kaldırılmıştı. Çocuklar yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış, anne 14 Kasım’da, baba ise 17 Kasım’da vefat etmişti.
Ailenin konakladığı otelde kalan iki turistin de benzer şikâyetlerle aynı hastanede tedavi altına alındığı, aynı odada kalan üçüncü kişinin ise düşük kalp atış hızı nedeniyle tetkik amaçlı yatırıldığı belirtilmişti. Olay sonrası otel mühürlenmişti.
Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden midyeci Y.D., lokumcu F.T., kokoreççi E.E. ve kafe işletmecisi F.M.O. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.