ANKA- Eskişehir’de bir araya gelen emekliler, iktidarı protesto etti. Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi’nin çağrısıyla Köprübaşı’nda toplanan emekliler, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganıyla yürüdü. Emekliler, yanlarında getirdikleri bastonlarıyla emekli aylıklarının düşüklüğünü protesto etti.
“YOKSULLUĞU ARTIRIYORLAR”
Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, 2026 bütçesinde, emekli ve asgari ücretlinin olmadığını söyledi. “Zenginin daha zengin ve yoksulların daha da yoksullaştığı kararlar alınıyor. Başını AKP ile MHP’nin çektiği Cumhur İttifakı’nın, yoksul halk kesimlerinden yana olmadığını bir kez daha görüyoruz” dedi. Adaletli gelir dağılımı istediklerini söyleyen Şanlı, “Yüzdelik artış değil, insanca yaşanacak ücret istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Açlık sınırının 38, yoksulluk sınırının ise 95 bini aştığını söyleyen Şanlı, “Emekli maaşı 16 bin 881 lira. Buna karşın, Cumhurbaşkanı 238 bin lira, bakanlar 235 bin 527 lira aylıkla bir emeklinin 14 katı, milletvekili 229 bin 676 lira ile 13,5 katından fazla ve emekli milletvekili 149 bin lira ile emeklinin 9 katına yakın maaş alıyorlar. Tüm bu veriler, adaletsiz gelir dağılımının açık ve net göstermektedir” diye konuştu.
Yaratılan krizin bedelini ödemeyeceklerini söyleyen Şanlı, “Kendilerine gelince kepçeyle, emekliye gelince çay kaşığıyla veriyorlar” dedi.