Radyo Televizyon Kurulu’nda (RTÜK) 24 Ekim 2025 tarihinde bayrak değişimi yaşandı. Görev süresi dolan Ebubekir Şahin’in yerine RTÜK Başkanlığı’na Mehmet Daniş getirildi. Şahin ise Türk Telekom’da CEO olarak göreve başladı.

AKP VE MHP KONTENJANLARI BOŞALDI

Şahin’in görevinden ayrılmasıyla AKP’nin RTÜK Üst Kurulu’ndaki kontenjanı boşaldı. Öte yandan, Orhan Karadaş’ın emekli olmasıyla MHP kontenjanına da yer açıldı.

BAHÇELİ’NİN ÖZEL KALEMİ EŞİ RTÜK ÜYESİ OLDU

Birgün’den Mustafa Bildirici’nin haberine göre, RTÜK Üst Kurul üyelik seçimlerinin 13 Kasım’da gerçekleştirileceği bildirildi. AKP ve MHP, RTÜK üyeliği için önerecekleri isimleri belirledi.

AKP’nin önerdiği isim RTÜK eski Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir olurken, MHP’nin önerdiği isim ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker’in eşi Fatma Çeliker oldu.

Murat Çeliker’in halen RTÜK’te Yayın Araştırmaları ve Ölçme Dairesi Başkanlığı görevini yürüttüğü öğrenildi.