Türkiye'nin Bulgaristan'ı 6-1 yendiği karşılaşmaya damga vuran Arda Güler ve Kenan Yıldız, Avrupa'da manşetleri süsledi.

İspanya'nın AS Gazetesi, "Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler, Bulgaristan - Türkiye maçında çok az kişinin yapabileceği teknik bir hareketle muhteşem bir gole imza atarak gol perdesini açtı. Olağanüstü bir yeteneğe sahip. Çok iyisin Arda!" ve Marca da "İspanya'ya 6-0 yenilen Türkiye, Bulgaristan'ı 6-1 mağlup ederek averajını düzeltti ve durumu telafi etti.

Bu galibiyet Türkleri ikinci sıraya taşırken, galibiyete damgasını vuran ise bir gol atıp iki de asist yapan Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler oldu" ifadelerine yer verdi.

TÜRKİYE BİZLE ALAY ETTİ

İtalya'dan Tuttosport, "Türkiye, Bulgaristan deplasmanında 6 gol atarken ikisi Kenan Yıldız'dan geldi. Juventus'un on numarası, beş dakika içinde attığı iki golle, takımının ikinci sıraya yükselmesini sağladı" yorumunu yaptı.

Bulgaristan basını ise kendi milli takımlarını yerden yere vurdu. Frog News, "Utanç verici: Türkiye Sofya'da bize karşı 6 gol attı" derken Türkler'e karşı alınan ilk yenilginin ağır olduğunu belirtti.

SEGA ise, "Türkiye, Sofya'nın ortasında milli takımımızla alay etti" ifadesini kullandı.